2012. ápr. 8.

Borsós tokány

Szombaton délután elkészítettük a receptet, amit a barátom anyukájától szereztem. Biztos sokan ismerik, meg szeretik. Nálunk most volt először, de csinálunk máskor is. Borsós/virslis tokányról van szó. Elég sok időt vett igénybe, de az ízéért megérte. Kicsit a brassóira emlékeztetett.
Hozzávalók:
50 dkg sertéslapocka
40 dkg virsli
30 dkg zöldborsó
1,5 dl fehérbor
1 nagy doboz paradicsompüré
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors
Elkészítés
A húst felkockázom, aztán a hagymát olajon aranysárgára pirítom és hozzáadom a fokhagymával elkevert paradicsompürét és a fehérbort, vmint a fűszereket. Ezt kis lángon felmelegítem, hozzáadom a húst, és elkezdem fedő alatt párolni. Ha kell, teszek hozzá még vizet.
Közben a virslit megpirítom olajon, a borsót kifőzöm, és a végén mindkettőt hozzáadom a húshoz. A végén hagyom még párolni egy kicsit a fedő alatt, hogy összeérjenek az ízek, végül rizzsel tálalom.
Nálunk tegnap vacsorára készült el, és mind elfogyott. :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése