2013. márc. 28.

Tejszínes gomba natúr csirkemellel

Szeretem a csiperkegombát, így ma végre megcsináltam az egyik nagy kedvencemet, amihez a receptet Zolika anyukájától kaptam :) Viszonylag gyorsan elkészíthető, könnyű és fehérjedús étel.
Hozzávalók a tejszínes gombához:
50 dkg gomba
1 kis doboz tejföl/tejszín
3 fej vöröshagyma
1 kanál liszt
fél dl víz
bors, só
erős pista/piros arany
Elkészítés:
1. A hagymát felszeletelés után megdinszteljük és megsózzuk.
2. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát amit megpárolunk, és borssal, sóval, erős pistával fűszerezünk,  teszünk hozzá fél dl vizet és letakarjuk.
3. Így hagyjuk 1-2 percig, majd hozzáadjuk a tejfölt és az egy kanál lisztet, végül 1-2 rottyanásig főzzük hogy összeérjenek az ízek.
(következőre kipróbálom + 1 dl fehérborral) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése