2013. júl. 23.

Mézes-mustáros csirke


Már sokszor rátaláltam, miközben recepteket nézegettem a neten, de eddig sosem bátorodtam fel elkészíteni, pedig gyorsan elkészült, és nagyon finom :) Annyi, hogy nem mértem ki az adagokat, hanem mindent tetszés szerint adtam hozzá, és 2 receptből összeállítottam egyet.
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
0,6 kg csirkemell felkockázva
5 e kanál méz
4 e kanál mustár
bors
őrölt paprika
tejszín/tejföl
Elkészítés:
1. Olajon megdinszteljük a hagymát, majd azon megpirítjuk a csirkemellet, és sóval, borssal fűszerezzük és megszórjuk néhány csipetnyi őrölt paprikával.
2. Mikor majdnem kész, hozzáadjuk a mézet és a mustárt, majd 1-2 percig, forrásban hagyjuk összefőni.
3. Amikor hozzáadjuk a mézet és a mustárt, akkor tejszínt is lehet hozzáönteni, amitől nem lesz olyan száraz. Az most nem volt itthon, így tejföllel helyettesítettem, és a húshoz szórtam még apróra vágott édespaprikát, ami pikáns ízt adott végeredménynek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése