2014. febr. 13.

Kínai szezámmagos csirke

A héten elkészítettem 2 recept alapján a kínai szezámmagos csirkét. A végeredmény szerencsére kárpótolt a sok előkészület és utómunka után mert nagyon finom, kiadós lett, és a két alkalmazott recepthez fogok alkalmazkodni legközelebb is:
Ez a videó nagy segítségre szolgált, mivel segített átlátni a folyamatokat, és próbáltam én is szabadon, érzésből adagolni a hozzávalókat, de a recept, amire a videón túl támaszkodtam ezeket a mennyiségeket írta:
1. Bundához:
1 kg csirkemellfilé
8 ek étkezési keményítő
6 ek liszt
 2 napraforgó olaj
fél dl víz 
1 tojás
2. Mázhoz:
cukor/méz
kevés víz
szójaszósz
erős pista
szezámmag
Elkészítés:
1.A keményítőt és a lisztet elkeverjük, hozzáadjuk a tojást, vizet és az olajat, majd alaposan összekeverjük.
2.A csirkemellet nagyon vékony csíkokra, vagy kockára vágjuk, aztán belemártogatjuk az 1. pontban elkészített bundába, és forró olajban kisütjük.
3.A mázhoz a cukrot kevés vízzel megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a többi alapanyagot.
5. Végül a kisült húsokat a mázba hempergetjük.

2 megjegyzés:

  1. Hétvégén én is egzotikus csirkét csináltam, a recept kicsit más, de a lényeg ugyan az... :)) Nekem a máz nélkül is ízlett! :D Ügyes vagy! :)) :*

    VálaszTörlés
  2. Megérte a sok munkát, mert amúgy tényleg finom :) naa, akkor te is ügyes voltál Bius! :))

    VálaszTörlés